<The> Czech Government Yield Curve Decomposition at the Lower Bound - Kučera, Adam
Výnosová krivka ako dôležitý ukazovateľ ekonomického cyklu, ktorý agreguje očakávania účastníkov trhu. Metóda dekompozície výnosovej krivky. Komponenty swapových kriviek a výnosových kriviek dlhopisov. Dekompozícia krivky swapov úrokovej miery. Rozklad výnosovej krivky českých vládnych dlhopisov v období 7/2003–03/2018 na 4 zložky. Faktory afinitného modelu. Analýza odozvy výnosovej krivky českých vládnych dlhopisov pomocou modelu BVARX.