Jednotný patentový súd a jeho osobitosti - Presperínová, Petra
Jednotný patentový súd bol legislatívne zriadený Dohodou o Jednotnom patentovom súde, ktorá je súčasťou tzv. patentového balíčka. Ten iniciovala Európska komisia v zásade v snahe zmierniť narastajúci rozdiel medzi hospodárskym rastom USA a Japonska a Európskej únie. Štruktúra JPS a jeho sudcovia. Právomoc súdu.