Estimating the Effective Lower Bound on the Czech National Bank's Policy Rate - Kolcunová, Dominika
Odhad efektívnej dolnej hranice (Effective Lower Bound, EFB) úrokovej sadzby Českej národnej banky. Odhad úrovne nákladov na držanie hotovosti (skladovanie, preprava, poistenie) a používanie hotovosti. Nulová spodná hranica (ZLB). Negatívne úrokové sadzby: medzinárodné skúsenosti, český trh. Strata pohodlia, spoločenské náklady rôznych platobných nástrojov. Priame náklady negatívnych úrokových sadzieb. Technické a právne problémy záporných sadzieb.