Metódy zaistenia portfólia technických rezerv - Pinda, Ľudovít, 1958-
Teoretický prístup konštrukcie portfólia technických rezerv. Definovanie optimalizačnej úlohy pri minimalizovaní rizika pri stanovenom výnose poisťovne. Riešenia jeho zníženia finančnými derivátmi - futuritnými a opčnými kontraktami na akciový index so svojimi výhodami aj nevýhodami.