Mögliche Übersetzungsprobleme und ihre Lösung (Metaphern, Phraseologismen, Wortspiele und Sprichwörter) - Seresová, Katarína, 1967-
Poukázanie na rozdiely, ktoré existujú v preklade metafor, frazeologizmov, slovných hračiek a prísloví prostredníctvom jazykových, kultúrnych a situačných rozdielov. Návrh možných riešení niektorých problémov s prekladom.