Local Government Reform in Estonia - Aas, Arto
Úloha miestnych estónskych samospráv. Význam miestnych samospráv pri formovaní nezávislého estónskeho štátu na začiatku 20. storočia a pri obnovení jeho nezávislosti v roku 1991. Model financovania miestnych estónskych samospráv. Demografické zmeny a urbanizácia. Príprava, časový harmonogram a jadro administratívnej reformy s cieľom zvyšovať schopnosti miestnych samospráv od roku 2015. Hlavné ponaučenia pri zavádzaní administratívnej reformy a jej sociálny dopad.