Regional and Local Self-Governance: How Decentralization Developed in the Czech Republic - Kruliš, Kryštof
Decentralizácia pre samosprávu verzus hierarchická dekoncentrácia štátnej moci. Význam decentralizácie a dekoncentrácie. Miestna samospráva v českých krajoch a jej zmeny v čase. Samostatné práva obcí a regiónov. Obce ako základné jednotky samosprávy, obnovené v roku 1990. Územné usporiadanie krajiny na regióny. Nevýhody nového územného rozdelenia. Volebná účasť v regionálnych voľbách. Rôzne zdroje príjmov samospráv.