Fiscal Decentralization in Ukraine: Is It Run Smoothly? - Betliy, Oleksandra
Priblíženie systému riadenia na miestnej úrovni na Ukrajine. Konflikt, ktorý vzniká kvôli nejednoznačnému definovaniu zodpovednosti zvolených miestnych orgánov a miestnych správ, ktoré sú súčasťou výkonnej moci. Reforma decentralizácie, ktorá sa začala v roku 2014. Jej zameranie na zvýšenie finančnej autonómie subjektov miestnej samosprávy. Dva hlavné piliere reformy. Prvý, týkajúci sa fiškálnej decentralizácie. Druhý, týkajúci sa administratívnych otázok decentralizácie vrátane organizácie zlúčených územných spoločenstiev. Pozadie a cieľ decentralizačnej reformy v Ukrajine. Cesta k fiškálnej decentralizácii. Štátna podpora regionálneho rozvoja. Podpora reformy decentralizácie medzinárodnými darcami.