No Freedom Allowed: Consolidation of Power in Hungary through Centralization - Hajba, Máté
Stručný historický pohľad na to, ako sa vláda v Maďarsku dostala k moci, čo v danom čase v roku 2008 viedlo k ovplyvňovaniu verejnej mienky. Prehľad o súčasnom politickom vývoji v krajine. Význam centralizácie. Hlavné oblasti centralizácie v Maďarsku - vzdelávanie a médiá. Ovládanie médií ako kľúčový aspekt úspešného znovuzvolenia a udržania moci. Ostatné oblasti centralizácie - miestna správa, podnikateľský sektor a pod. Odporúčania do budúcnosti, týkajúce sa riešenia vládnej kontroly nad mestami a obcami, administratívou, obchodom a politikou, spočívajúce aj v lokalizme.