Otázka bytia - Heidegger verzus Hegel - Leško, Vladimír
Heidegger a Hegel - nemeckí filofofi, ktorí sa s intenzitou venovali otázke bytia, tradične chápanej ako najzložitejší ontologiký problém. Heideggerova dilema či paradox. Kľúčová otázka metafyziky. Ontologická diferencia. Metafyzika ako onto-teo-lógia. Hegel, Gréci a vec myslenia. Koniec metafyziky a vec myslenia.