Cicero a zdroje stoickej argumentácie v spise Paradoxa stoicorum (Cic. Parad. 20-26) - Fraňo, Peter
Stoické paradoxy - filozofia v rétorickom zafarbení. Prezentácia rôznych eticky zafarbených tém, ktoré sú popretkávané rímskymi reáliami a všeobecnými moralistickými ponaučeniami. Sústredenie Cicera najmä na dokázanie platnosti tézy "zlé činy sú si všetky navzájom rovné".