Speciální přepravy závisí na drobnostech - Toman, Pavel
Preprava nadrozmerného nákladu. Úloha pre špecializované firmy, ktoré dokážu pripraviť, zorganizovať a zabezpečiť všetko potrebné, aby sa nadrozmerný náklad dostal na miesto určenia. Obmedzené prepravné možnosti. Priame prepojenie výrobcu a dopravcu. Využívanie lodnej aj leteckej dopravy.