Government Strategy to Reduce Administrative Burden: Case of the Czech Republic - Fanta, Michael
Náklady na byrokratické zaťaženie. Rozdiel medzi administratívnymi nákladmi a byrokratickou záťažou. Rozdelenie nákladov na právnu reguláciu. Metodológia na vyhodnotenie administratívnej záťaže (SCM - Standard Cost Model, Quick Scan, Route Map). Proces znižovania administratívnej záťaže v Českej republike. Prvá dlhodobá stratégia regulácie vytvorená začiatkom roku 2008. Postupné kroky a dosiahnuté opatrenia, znižujúce administratívne zaťaženie v spoločnosti, podnikaní a v ďalších sférach. Úloha Indexu byrokracie. Potreba zamerania sa na digitalizáciu verejnej správy do budúcnosti.