Alterglobalization via the inclusive circular economy paradigm - Krysovatyy, Andriy
Ekonomické imperatívy alterglobalizácie z hľadiska rôznych vedeckých škôl. Myšlienka samo-stabilizácie voľného trhu v kontexte vykonávania Washingtonského konsenzu. Základné kritické poznámky k procesom globalizácie, najmä na javy odlivu kapitálu a nekonkurencieschopnosti ako faktorov ich odlišností. Trend smerom k globalizácii medzinárodných trhov, ktorý vedie k zásadnému rozporu, v ktorom nerovnosť spojená s týmto trhom prispieva k zvyšovaniu nerovnosti v rozvojovom svete. Negatívne aspekty súčasného modelu hospodárskej globalizácie charakterizované ostrými konfliktami medzi rôznymi aktérmi globálnych medzinárodných vzťahov.