Explaining Emigration Patterns in Estonia, Lithuania, Slovenia and Slovakia - Přívara, Andrej, 1983-
Faktory, ovplyvňujúce emigráciu z krajín strednej a východnej Európy, ktoré sú členskými štátmi EÚ, do ostatných štátov EÚ. Príklady migrácie obyvateľstva z Estónska, Litvy, Slovinska a Slovenska s estónskym, litovským, slovinským a slovenským občianstvom do Nemecka, ako cieľovej krajiny s najvyšším počtom migrantov zo všetkých krajín EÚ za obdobie 1998 - 2016 s použitím fixných efektov a metód odhadu OLS.