Tax gap management: theory and practice - Kosova, Tetiana
Názory na prevenciu daňových rozdielov a ich efektívnosť v domácej praxi. Teoretické, metodologické a praktické základy zlepšovania daňovej správy. Metodologický výskum založený na teórii riadenia medzier. Špecifická nerovnováha spojená s daňovými systémami, t.j. medzi výsledkami progresívneho a rovného zdanenia, medzi verejnými príjmami a výdavkami na rôznych úrovniach vlády, v zahraničnej ekonomickej aktivite v závislosti od miesta zdanenia DPH, vo vnútorných procesoch. Päť etáp procesu: vystavenie sa rizikám, ich hodnotenie, stanovenie a zavedenie protiopatrení, hodnotenie efektívnosti výsledkov. Kritická komparatívna analýza praxe správy daní na Ukrajine a zavedených medzinárodných postupov.