<The> Relationship Between the Nasdaq Composite Index and Energy Futures Markets - Gurrib, Ikhlaas
Objasnenie vzťahu medzi kompozitným indexom Nasdaq a novo navrhovaným indexom budúcich energetických podmienok. Predstavenie budúceho energetického indexu na základe týždenných údajov za obdobie rokov 1992 - 2017. Pomocou analýzy hlavných komponentov testovanie jeho predpovedateľnosti a súladu s kompozitným indexom Nasdaq.