Armed conflicts in the economic, social and legal context of the present: causes, regularities and contradictions - Pyrih, Ihor
Málo skúmané alebo kontroverzné aspekty otázok ozbrojených konfliktov v modernom svete, typológia ich príčin, vzorce hospodárskeho rozvoja v konflikte. Kľúčové dimenzie pri riešení problémov ozbrojených konfliktov dňa, konkrétne príčin, dôsledkov a právneho kontextu. Vplyv ozbrojeného konfliktu na dynamiku HDP na obyvateľa. Rozpory v právnom rozmere urovnania ozbrojených konfliktov na medzinárodnej úrovni, vytvorené v dôsledku globalizácie hospodárstva a zrútenia bipolárneho svetového systému.