Economic policy-makers and economic experts in the countries of Central and Eastern Europe: ways of interaction - Tretiak, Oleksii
Zvláštnosti expertných štruktúr a systému interakcií tvorby hospodárskej politiky v štátoch s tranzitívnou ekonomikou. Špecifiká interakcie externých ekonomických expertov s vládami tranzitívnych krajín strednej a východnej Európy. Predpoklad, že plánované ukazovatele úspechu v trhovej ekonomike sú pomerne relatívne parametre, takže výsledkom hospodárskej politiky môžu byť technologické zmeny, zlepšenia infraštruktúry a ďalšie aspekty, ktoré nemajú hrubé ukazovatele alebo zmeny indexov. Zváženie vypracovania návrhov odborníkmi ako dôležitý faktor legitimizácie hospodárskej politiky. Hlavné odporúčania vládam súčasných transformujúcich sa krajín v rámci spolupráce s externými odborníkmi.