Digitální dvojčata mění plánování - Toman, Pavel
Pri plánovaní výroby a logistiky sa stále viac uplatňuje nová technológia nazývaná digitálne dvojča. Digitálne dvojčatá sa uplatňujú pri simulácii, predikcii a optimalizácii rozhodovania ešte pred tým, ako dôjde k reálnej investícii do výroby alebo prevádzky. Predstavujú významný nástroj k zníženiu miery rizika a nákladov z nesprávnych rozhodnutí. Ich využitím je možné nastaviť vo virtuálnom svete efektívnejšie tovarové a materiálové toky a podľa nich riadiť pohyb vecí v reálnom svete.