Proměna obchodů tlačí na automatizaci zásobování a sdílení dat - Toman, Pavel
Zmena prístupu kupujúcich, zloženie predajní ako aj zmena požiadaviek na ich zásobovanie núti logistické firmy, aby stále častejšie vozili na jednej palete rôzne druhy tovarov a častejšie zásobovali predajne. Častejšie zásobovanie zvyšuje náklady aj tvorbu emisií. Pomoc predstavuje automatizácia a robotizácia. Príklad spolupráce logistickej firmy Hopi a mliekárenského výrobcu Hollandia.