Quality of Close Relations and Risk Behavior of Adolescents in the System of Lower Secondary Education in Slovakia - Čerešník, Michal
Blízke vzťahy zastúpené rodičmi a rovesníkmi a tvorba rizikového správania v dospievajúcom veku mládeže. Výskumný problém sledovaný na základe predchádzajúcich výskumných výsledkov, Jessorovho konceptu syndrómu rizikového správania v dospievaní a teórií pripútanosti. Výskumné metódy - dotazník rizikového správania a Inventory of Parents and Peer Attachment-Revised (IPPA-R). Predpoklad, že slabé úzke vzťahy spôsobia tvorbu rizikového správania. Výsledok, ktorý preukázal, že predpoklad možno podporiť, najmä vo vzťahu k matke a k otcovi.