Vysokorychlostní vlaky vozí i náklad - Toman, Pavel
Úsilie Európskej únie preniesť časť nákladnej dopravy z ciest na železnicu. Preprava nákladu na vysokorýchlostnej trati vo Francúzsku a Taliansku. Budovanie Koralmskej dráhy v Rakúsku, ktorá spojí Štýrsky Hradec a Klagenfurt. Nákladné vysokorýchlostné vlaky v Číne.