Development of Adult Education in Interwar Slovakia (1918-1938) - Lukáč, Eduard
Nové sociálne podmienky v medzivojnovom období, vďaka ktorým sa začala pozornosť zameriavať aj na oblasť vzdelávania dospelých. Novozriadené ústredné štátne orgány, ktoré prijali prvé legislatívne opatrenia, ktoré položili základy budúcim regionálnym inštitúciám ľudového vzdelávania a verejných knižníc. Pravidelne sa opakujúce kongresy populárnych pedagógov zo Slovenska a zvýšená pozornosť zameraná na vzdelávanie jednotlivých cieľových skupín dospelých. Vzdelávacie kurzy v medzivojnovej Československej repulike. Kurzy pre nezamestnaných v Bratislave. Vzdelávacie kurzy pre ženy. Teoretické východiská a praktické pokyny pre budúcu oblasť edukácie dospelých.