Anxiety Management in Speaking in a Foreign Language in the Context of Cognitive and Behavioral Methods - Müller de Morais, Marianna
Úzkosť a strach ako emócie, ktoré majú adaptívnu funkciu a pomáhajú čeliť svetu, ktorý je nepredvídateľný. Prispievanie k regulácii medziľudských, skupinových a spoločenských vzťahov a ich dôležitosť ako dôkaz úspechu jednotlivca. Základné vymedzenie týchto všadeprítomných javov v živote ľudí. Pohľad na ich dominantné demonštrácie a možnosti riadenia úzkosti s dôrazom na selektívne kognitívne a behaviorálne metódy. Znalosť ich riadenia s cieľom dosiahnuť podporu a minimalizovať ich negatívne predpoklady na dosiahnutie úspechu jednotlivca, čo môže pomôcť pri zlepšovaní dosiahnutých výsledkov.