Entrepreneurship Internationalization - Case of Slovak Family Business - Mura, Ladislav, 1979-
Malé a stredné podniky s dobrou pozíciou v národnej ekonomike krajín Európskej únie. Nedostatočná pozornosť venovaná veľkej časti rodinných podnikov. Malé a stredné podniky nútené hľadať príležitosti pre ďalší rozvoj a potencionálny rast na trhu v dôsledku konkurenčného prostredia. Medzinárodné podnikanie ako potencionálna príležitosť. Čiastočné výsledky výskumu, zameraného na internacionalizáciu rodinných podnikov na vzorke 240 rodinných podnikov. Zvýšená opatrnosť pri rozširovaní podnikateľských aktivít za hranice v porovnaní s nerodinným typom podnikania.