Analysis of the Consumption of the Goods and Services Market in the Cybernetic Model of the 15 Older EU Member States - Rousek, Pavel
Analýza spotreby na trhu tovarov a služieb v kybernetickom modeli štátov. Teoretický základ je daný funkciou spotreby v krátkodobom horizonte, makroekonomickým multiplikátorom dvojsektorového hospodárstva a kybernetického modelu s trhom tovaru a služieb. Uvedená teória sa uplatňuje v reálnych podmienkach 15 vybraných krajín, ako starších členov Európskej únie, ktorými sú Rakúsko, Belgicko, Dánsko a ďalšie. Prípadová štúdia je uvedená na príklade Rakúska, ktorého parametre spotreby sú najviac podobné mediánu.