Využití multiagentního modelování k predikci návštěvnosti vybraných krajů v České republice - Janík, Petr
Návrh a implementácia modelu umožňujúceho simulovať rozhodovanie účastníkov cestovného ruchu pri výbere destinácie. Model vychádza z predpokladu, že rozhodovanie účastníkov cestovného ruchu je založené na individuálnej motivácii a racionalite, existencii emócií, pocitu uspokojenia z realizovanej cesty a vplyvu sociálnych sietí na rozhodovanie. Overenie vhodnosti modelu na predikciu návštevnosti jednotlivých destinácií.