Impact of Financial Development on Agricultural Productivity in South Asia - Zakaria, Muhammad
Vplyv finančného vývoja na poľnohospodársku produktivitu v južnej Ázii, pomocou údajov za obdobie rokov 1973 - 2015. Premenné hodnoty ako fyzický kapitál, ľudský kapitál, obchodná otvorenosť a úroveň príjmov. Dlhodobá kointegrácia medzi premennými. Obrátený účinok finančného vývoja v tvare U na poľnohospodársku produktivitu, čo znamená, že poľnohospodárska produktivita sa najprv zvyšuje so zvyšujúcim sa finančným vývojom a potom sa znižuje, keď sa finančný vývoj ďalej zvyšuje. Zvyšovanie poľnohospodárskej produktivity s rastom fyzických aj ľudských kapitálov. Zlepšovanie poľnohospodárskej produktivity s otvorenosťou obchodu a úrovňou príjmov. Negatívny vplyv obchodných podmienok, emisií uhlíka a vidieckej pracovnej sily na poľnohospodársku produktivitu.