Banking Sector of Ukraine: Recovery after Crisis 2014 - Dziura, Boris, 1976-
Vojenský konflikt na východnej Ukrajine, najmä v Doneckom a Luhanskom regióne, ktorý sa začal v roku 2014, výrazne zasiahol ukrajinskú ekonomiku. Vedie to najmä k strate priemyselnej vývoznej kapacity a vplyvu dôvery vo vládu. Hospodárska činnosť sa začala obnovovať v roku 2016. Politické a geopolitické prostredie je však naďalej nestabilné. Za týchto okolností sa zaznamenali značné straty bankového systému. Otázky platobnej neschopnosti v bankovníckom sektore a oživujúce tendencie od roku 2018, medzi ktoré patria zvýšené zisky bánk, pôžičky a vklady obyvateľstva.