Developing Countries and Their Catching up with Developed Countries - Grešš, Martin, 1978-
Zisťovanie, či sú rozvojové krajiny v rôznych regiónoch sveta schopné dosiahnuť životnú úroveň rozvinutých ekonomík OECD na základe minulých úrovní HDP. Snaha odpovedať na otázku: Budú rozvojové krajiny konvergovať s členskými krajinami OECD a dosiahnu súčasnú/budúcu životnú úroveň ekonomík OECD? Na základe vývoja v rokoch 2000 - 2017 je výhľad pre rozvojové regióny sveta pozitívny a bude existovať konvergencia. Regióny východnej Ázie a Tichomoria a Európy a Strednej Ázie pravdepodobne dosiahnu budúcu životnú úroveň ekonomík OECD v nasledujúcich šiestich desaťročiach, zatiaľ čo pre ostatné regióny bude dosiahnutie budúcej životnej úrovne ekonomík OECD trvať do 27. storočia.