Short and Medium-term Impact of Dairy Barn Investment on Profitability and Herd Size in Switzerland - Kramer, Benedikt
Investície do väčších stodôl a zväčšenie veľkosti stáda ako zásadné míľniky v mliekarenskej výrobe. Analýza na základe údajov Swiss Network Accountancy Data Network a údajov o investíciách podporovaných vládou. Orientácia na vývoj dvoch kľúčových premenných v priebehu prvých ôsmich rokov po investícii: zmena veľkosti stáda a vypočítaný zisk, to znamená príjem farmy mínus náklady na príležitosť pre rodinu práca a kapitál. Porovnanie s rokom pred investíciou. Závery vedúce k zisteniu, že investícia do stodoly na mlieko nevedie k zlepšeniu ziskovosti v krátkodobom a strednodobom horizonte, čo poukazuje na otázku, či sa tento obraz z dlhodobého hľadiska zmení.