Základné charakteristiky Popperovej otvorenej spoločnosti - Škvrnda, František, ml., 1987-
Otvorená spoločnosť a jej nepriatelia v historickom kontexte doby svojho vzniku. Sparta ako zatvorená spoločnosť – základné charakteristiky. Periklovské Athény a demokratické hodnoty ako vzor otvorenej spoločnosti.