Je sókratovská starosť o seba aktuálna aj v súčasnosti? - Škvrnda, František, ml., 1987-
Konceptualizácia témy antickej problematizácie života na súčasné myslenie, vedecký život a problematiku. Zdôvodnenie opodstatnenosti a prínosu humanitných vied.