Prečo dlhoval Sókratés Asklépiovi kohúta? Skeptická interpretácia posledných Sokratových slov z dialógu Faidón - Škvrnda, František, ml., 1987-
Interpretácia posledných Sokratových slov z dialógu Faidón. Dôraz na skeptickú interpretáciu pred doterajšou prevažne dogmatickou. Snaha o dokázanie, že Sokrates bol umierneným skeptikom.