Ľudský kapitál a trh práce - Štrbová, Monika
Charakteristika ľudského kapitálu a dôsledky pre trh práce. Slovensko má stále rezervy v investíciách do ľudského kapitálu. Vplyv ľudského kapitálu na ekonomický rast je najlepšie dokumentovať na výraznom raste vybraných ázijských ekonomík vrátane Japonska v posledných desaťročiach. Dopyt ľudského kapitálu sa od priemyselne zameraných zamestnaní presúva do oblasti služieb, informačných technológií a vzdelávania.