Interkultúrny aspekt výučby cudzích jazykov ako súčasť politického vzdelávania - Polčicová, Mária
Možnosti budovania interkultúrnych kompetencií na príklade poznania dejín v cudzom jazyku ako jednej z nástrojov politického vzdelávania. Koncept systematického politického vzdelávania nielen na národnej úrovni je považovaný za jeden z nástrojov presadzovania demokratických názorov v spoločnosti.