Sociálny pedagóg v kontexte legislatívnych zmien - Niklová, Miriam
Význam a postavenie sociálneho pedagóga v školskom prostredí v kontexte požiadaviek doby, legislatívnych zmien. Profesionálne, osobnostné predpoklady sociálneho pedagóga, metódy, techniky práce. Oblasť prevencie sociálno-patologických javov, sociálno-pedagogická diagnostika, poradenstvo a riešenia sociálno-výchovného problému.