Problémové správanie žiakov a reflexia v plánoch prevencie - Emmerová, Ingrid
Rozlíšeniu pojmov rizikové správanie a problémové správanie. Nové trendy vo vývine detí a mládeže. Závery obsahovej analýzy plánov preventívnych aktivít základných a stredných škôl na príslušný školský rok, resp. plánov práce koordinátora prevencie, ktoré by mali vychádzať zo strategických dokumentov Slovenskej republiky či Európskej únie. Najväčšie nedostatky posudzovaných plánov a návrh niektorých odporúčaní v rovine prevencie problémového správania žiaka.