Spolupráca škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti samosprávneho kraja - Pivarníková, Lucia
Možnosti dobrej spolupráce medzi zriaďovateľom a školami v oblasti rozvoja telesnej a športovej výchovy v podmienkach stredných škôl na príklade projektu Študentská liga – Školský pohár predsedu Košického samosprávneho kraja. Poslaním projektu je prepojiť podporu telesnej a športovej výchovy s naplnením obsahu štátneho vzdelávacieho programu a transformovať školské športové aktivity na úroveň organizovaných športových klubov regionálnej úrovne. Projekt je aplikovateľný v školách a školských zariadeniach bez rozdielu zriaďovateľa v systéme regionálneho školstva. Nie je vylúčená ani spolupráca na úrovni jednotlivých zriaďovateľov, čo zvýši kredibilitu samotného projektu a posilní vzájomné sociálne a spoločenské väzby jednotlivých reprezentantov.