Umělá a virtuální inteligence zásadně mění psychodiagnostiku - Kazdová, Alena
Psychodiagnostika (alebo aj psychometria) je zisťovanie úrovne vedomostí, schopností, motivácie a ľudského potenciálu pre nábor a rozvoj zamestnancov. V posledných rokoch sa veľmi rýchlo rozvíja tak, ako sa rozvíjajú nové technológie a ako sa mení trh práce. Presadzuje sa mobilná komunikácia, nové online nástroje, presun od diagnostiky jednotlivca k zbere a analýze dát, tzv. Big Data.