Forecasting ECB Policy Rates with Different Monetary Policy Rules - Belke, Ansgar
Komparácia dvoch typov pravidiel menovej politiky: Taylorovo pravidlo a Orphanidovo pravidlo so zreteľom na ich odhadové vlastnosti pre Európsku centrálnu banku (ECB). Sumarizácia výhod a nevýhod oboch pravidiel. Ukázalo sa, že Orphanidovo pravidlo má najlepšiu výkonnosťv predpovedaní aktuálnej úrokovej sadzby ECB.