Impact of Cost to Efficiency in Mining Comanies in Slovakia - Teplická, Katarína
Vývoj nákladov v banských podnikoch na Slovensku v pomere k veľkosti podniku. V ekonomickej analýze nákladov banského podniku bola využitá indexná analýza prostredníctvom reťazového indexu. Výsledky ekonomickej analýzy zaznamenali klesajúci vývoj nákladov v malých a stredných banských podnikoch a narastajúci trend vývoja nákladov vo veľkých banských podnikoch. Ukazovateľ efektívnosti bol pozitívny vo všetkých formách banských podnikov, čo znamená tvorbu zisku a predpoklad pre dosahovanie konkurenčnej výhody.