Druhé dítě - důvody neplánovaného odkladu a časování jeho narození - Šťastná, Anna
Rastúca orientácia na dvojdetnú rodinu v populačnom vývoji v Českej republike. Teoretické východiská skúmanej problematiky. Výskum Ženy 2016 realizovaný Katedrou demografie a geodemografie Prírodovedeckej fakulty UK na vzorke 1257 žien narodených v rokoch 1966–1990. Neplánovaný odklad reprodukčných plánov. Hlavné dôvody narodenia druhého dieťaťa neskôr, ako bolo plánované. Ďalšie výsledky výskumu.