Obchodníci sa sťažujú v Bruseli
Európske združenie obchodníkov podalo Európskej komisii sťažnosť týkajúcu sa zákona o neprimeraných podmienkach v obchode s potravinami a zákona o potravinách. Ide o zavedenie tzv. generálnej klauzuly. Podľa obchodníkov sú tieto zákony v rozpore so zákonom.