K podstate a účelu premlčania v súkromnom práve - Sedlačko, František
Aktuálna úprava inštitútu premlčania v súkromnom práve, s osobitným zameraním na pôvodné znenie zákona č. 250/2007 Z. z. o ochrane spotrebiteľa. Podstata a problémy inštitútu premlčania de lege ferenda (návrh veľkej novely Občianskeho zákonníka). Kritika koncepčných východísk a legislatívnych riešení.