Crowdworking a perspektívy digitálnej práce v budúcnosti alebo (Crowdworking - práca budúcnosti)? - Barancová, Helena
V dôsledku nových pracovných modelov vplyvom digitálnych platforiem aj tlakom medzinárodných korporácií dochádza k neustálej redukcii fyzických osôb. Do budúcnosti sa počíta so zúžením právneho priestoru pre štandardné pracovné pomery. Ako nový druh a spôsob práce možno považovať crowdworking. Vysvetlenie pojmu, jeho doterajšieho vývoja, prednosti a riziká pre digitálne platformy. Problémy a požiadavky na jeho zákonnú reguláciu.