Teorie vědy časopis pro mezioborová zkoumáni vědy
Zameriava sa na skúmanie filozofických a metodologických princípov vedeckých poznatkov. Sleduje vzájomné vzťahy vedy, techniky a spoločnosti, problémy historického vývoja vedy a interdisciplinárne vzťahy v rámci humanitných, spoločenských, prírodných a biologických vied.