Implementation of the UN Sustainable Development Goals: The Role and Place of Slovakia - Zubro, Tetyana, 1975-
Ciele trvalo udržateľného rozvoja zahŕňajú široké spektrum problémov, ktorým čelia rozvojové aj rozvinuté krajiny. Skúmanie úlohy a miesta Slovenska pri plnení cieľov OSN v oblasti trvalo udržateľného rozvoja na obdobie do roku 2030. Na základe oficiálnych dokumentov orgánov a inštitúcií zodpovedných za implementáciu cieľov, je oblasť prírody Slovenska považovaná v strednodobom horizonte za oblasť trvalo udržateľného rozvoja, ktorý chce krajina implementovať v domácej a zahraničnej politike.