Životné minimum od 1. júla 2019 - Danajovičová, Katarína
Suma životného minima sa ustanovuje každý rok k 1. júlu. Stanovuje sa z údajov poskytnutých zo Štatistického úradu SR a to z koeficientu rastu čistých peňažných príjmov na osobu alebo koeficientu rastu životných nákladov nízkopríjmových domácností. Rozhodujúcim obdobím, za ktoré sa zisťuje, je obdobie od apríla predchádzajúceho kalendárneho roku do apríla bežného kalendárneho roku. Životné minimum od 1. júla 2019.